blogg

Bör du köpa en kattförsäkring?

Om du funderar på att skaffa en ny katt undrar du säkert om du bör köpa en kattförsäkring. Beroende på ditt husdjurs ålder och hälsoprofil kan det vara billigare att välja en grundförsäkring än en försäkring med fler funktioner. Planer med grundläggande täckning täcker vanligtvis minst antal procedurer, men täcker inte redan existerande sjukdomar eller utesluter vissa raser. Du måste betala en årlig självrisk och en maximerad ersättning per sjukdom.

Den mängd täckning du behöver beror på hur stor självrisk du vill betala ur egen ficka. De flesta försäkringar har ett tak för de årliga utgifterna. Vissa är per händelse, medan andra har ett tak för utbetalning under hela livet. Månadspremien kommer att vara högre än det maximala ersättningsbeloppet, beroende på försäkring. En pengarna-tillbaka-garanti finns också för de flesta försäkringar, och i de flesta stater kallas den för en ”cooling off period”. Om du inte är nöjd med försäkringen kan du begära återbetalning inom 30 dagar efter inskrivningen, så länge du inte har fått någon betalning från försäkringsgivaren.

Vissa kattförsäkringar täcker kostnaderna för veterinärvård, upp till ett fastställt belopp. Andra planer täcker kostnaden för mediciner och kosttillskott. Om din katt diagnostiseras med en kronisk sjukdom kan försäkringen ersätta en del av dessa kostnader. Detta kan vara en betydande ekonomisk börda, men en kattförsäkring kan utgöra ett skyddsnät i en nödsituation. Det finns inget slutgiltigt botemedel mot kattleukemivirus och behandlingarna kan vara kostsamma. Men om du har medel kan en kattförsäkring vara det bästa alternativet för dig.

Hur man hittar den billigaste kattförsäkringen

Som det är sant att den billigaste kattförsäkringen inte är tillgänglig för alla, finns det sätt att spara pengar och ändå få ditt älskade kattdjur försäkrat. Även om de flesta djurförsäkringar är billiga beror beloppet du betalar för täckningen på många faktorer, till exempel din katts ålder och hälsa. I vissa fall kan en kattungeförsäkring vara så billig som 30 dollar per år! Glöm inte heller att ta hänsyn till din katts stamtavla, eftersom vissa premier är högre för prestigefyllda raser.

När det gäller kostnader täcker de flesta djurförsäkringar de flesta av ditt djurs sjukvårdskostnader. De kommer dock inte att täcka något som är relaterat till sjukdomar, till exempel sår från grannens tvättbjörn. Kattförsäkringar täcker inte heller kostnader för tandvård och grooming, så du måste budgetera för dessa. Trots detta är denna typ av försäkring värd att undersöka om du har en äldre katt.

Även om de första åren av ett husdjurs liv vanligtvis är fria från skador och sjukdomar kan allvarliga olyckor inträffa. Att skjuta upp skyddet för ditt husdjur kan leda till högre premier senare på grund av ett befintligt tillstånd. Om du kan vänta tills ditt husdjur är äldre är det dock mindre troligt att det skadar sig, så du kommer i slutändan att spara pengar på premierna under resten av livet. Även om en kattunge kanske inte är frisk när det gäller att bli skadad, kommer detta att göra processen mycket enklare.

Det finns många sätt att spara pengar på djurförsäkringar, bland annat genom att jämföra månadspremier. Vissa försäkringar kostar så lite som 19 dollar i månaden för en stor honkatt av blandras och upp till 64 dollar per år för en hankatt av domestic shorthair-typ. Även om de flesta försäkringar inte täcker redan existerande sjukdomar kan de betala för veterinärkostnader under vissa omständigheter. Beroende på husdjurets ras, ålder och plats varierar premierna kraftigt. Den genomsnittliga kostnaden för en husdjursförsäkring är 20 dollar per månad eller mer.

Ytterligare tips